5. 9. 2020 | Petr Tomášek

Vážení přátelé,

hokejová sezona 2020/2021 je na startu a věřme, že nám přinese více radosti, než konec té minulé. S velkými očekáváními vzhlížíme k příštím týdnům, kdy se hokejový stroj začne opět pomalu rozjíždět. 

Nyní pár informací k jednotlivým týmům:

Muži „A“:

Muži „A“ se letos budou účastnit nově vzniklé Krajské ligy mužů Vysočina. Nejvyšší krajská soutěž se na Vysočinu vrací po dlouhé době. Proti původním předpokladům, kdy se jí mělo účastnit celkem 8 celků, je počet účastníků nakonec 7, jelikož ČSLH oproti původním předpokladům neumožnil start týmu HC Spartak Velká Bíteš „B“ z důvodu zařazení „A“ týmu Velké Bíteše do Krajské ligy jižní Moravy a Zlínska, tedy do soutěže stejné úrovně. 

Podrobnější informace ohledně hráčského kádru a rozpisu soutěže přineseme v samostatném článku.

Nejbližší utkání muži sehrají 9.9. v 18:30 v domácím prostředí proti HC Orli Lanškroun, následuje další přípravné utkání 11.9. v 18:30 proti HC Ledeč nad Sázavou, taktéž v domácím prostředí. První mistrovské utkání muži odehrají 19.9. proti HC Zastávka na zimním stadionu v Rosicích, začátek utkání je stanoven na 17:00.

Žáci:

I v letošní sezoně se budou naši žáci účastnit Krajské ligy žáků. Došlo ke změně hlavního trenéra v týmu mladších žáků, kdy pány Lukáše Nováka a Petra Jandu nahradil pan Miloslav Čermák. 

Žáci zahájí svoji sezonu již zítra, 6.9., kdy se v přípravném utkání utkají s týmem HC Rytíři Blansko. Začátek jednotlivých utkání je v 10:00 (mladší) a v 11:45 (starší).

Přípravka:

Pilně se na sezonu připravují i naši nejmenší hokejisté. V celé sezoně se budou účastnit turnajů, jejichž termíny budou postupně upřesňovány.

 

Jistě jste zaznamenali, že v červenci došlo ke změnám ve výkonném výboru a tím i ve vedení klubu. Naším hlavním cílem je zlepšení komunikace mezi klubem a rodiči, proto jsme se rozhodli k vytvoření Klubového informačního systému, který bude veškerou komunikaci zastřešovat a zjednodušovat. Rodičům budou v průběhu září a října předány podklady pro vstup do systému. Čeká nás v tomhle ohledu mnoho práce, ale věřím, že výsledek bude stát za to.

Bohužel, vzhledem k tomu, že je velice pravděpodobné, že na mistrovských utkáních bude v prostoru zimního stadionu v jeden okamžik více než 100 účastníků, budeme nuceni na utkáních nosit roušky a veřejnosti a především rodičům bude úplně zamezen do prostoru chodby ke kabinám. Chtěl bych tady apelovat na osobní zodpovědnost jednotlivců, abychom minimalizovali riziko zavlečení COVID-19 do prostor zimáku, či mezi hráče klubu (i když si o této nákaze a nařízeních myslím své). Připravujeme pro Vás návrhy klubových roušek a nákrčníků, které bude možno po jejich dodání zakoupit na zimním stadionu, případně po objednání na klubovém e-mailu. 

Závěrem bych chtěl popřát všem hráčům pevné zdraví všem hráčům, úspěšnou sezonu, která bude chtě nechtě ovlivněna epidemiologickými riziky a opatřeními. 

Přeji Všem příjemný start do sezony a věřím, že se případnými nepříjemnostmi vyrovnáme.

Ing. Petr Tomášek, předseda BK Zubři