22. 1. 2024 | Miroslav Pech

 

Ve středu 17. 1. 2024 od 15:45 jsme vítali na našem zimním stadionu v Bystřici n. P. děti a jejich rodiče na další náborové akci s názvem „Pojď hrát hokej“.

Postupně se náš stadion plnil dětmi, které si přišly vyzkoušet třeba i první krůčky na ledě. Rodiče zase očekávali odpovědi na své dotazy ohledně chodu klubu BK Zubři a možnosti dalšího hokejového rozvoje svých ratolestí.

Po úvodní registraci u našich asistentek, nebo přes mobilní aplikaci, děti obdržely drobné dárky. Poté se přesunuly do šaten, kde se začaly převlékat a chystat na vstup na ledovou plochu. Kdo neměl dostatečné vybavení, bylo mu klubem zapůjčeno.

Po převléknutí již pak nic nebránilo vyjet na ledovou plochu, na které trenéři připravili pro naše začínající hokejistky a hokejisty různé aktivity. Úvodní vstup byl ozvláštněn špalírem kluků a holek, kteří již jsou v kategorii náboru. Ti přivítali své nové kamarády tradičním poklepem hokejek o led.

Děti si pak vzali pod svou patronaci trenéři, kteří je zasvěcovali do základů bruslení. Ty co již byly na ledě jistější, pak hrály různé známé hry. Aktivita všech dětí byla úžasná a i na rodičích bylo vidět, jak si akci užívají.

Rodiče mezi tím dostali pozvání do vestibulu ZS na prezentaci, kde se dozvěděli mnoho informací, jak ohledně chodu klubu BK Zubři, tak i o možnostech a pomoci od svazu hokeje. Bylo také zodpovězeno několik dotazů k hokejové tématice.

Čas však nešel zastavit a po hodině na ledě přišel konec her. Pro některé děti to však prý bylo krátké a tak dostaly pozvání na již příští trénink náboru. Závěrečné společné fotografování ukončilo pobyt na ledové ploše.

Při převlékání z bruslí, kde děti rodičům sdělovaly své zážitky, přišlo pozvání na malé pohoštění, které po těch všech aktivitách a pochybu na ledě, určitě přišlo vhod.

Náboru se zúčastnilo 17 holek a kluků, což nás moc těší a zároveň zavazuje k další práci na jejich případnému hokejovému zdokonalování. Na závěr by klub BK Zubři chtěl poděkovat všem, kteří se na zajištění náborové akce „Pojď hrát hokej“ podíleli, p. Maškovi za skvělou fotodokumentaci( viz. Fotky) a také Městu Bystřice n. P. a všem sponzorům za finanční podporu a ČSLH za podporu materiální.